Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 ο οργανισμός CARDET θα δέχεται αιτήσεις για την επιλογή ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού, το οποίο θα διδάξει την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα σε αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Learning through teaching Greek to unaccompanied minors

Teaching is all about having an impact on children’s lives, helping them attain the tools that will help them pursue their hopes and dreams. This is a belief I have always held and which inspired me to join the team of educators of the ‘Geia Xara’ project teaching Greek to third-country national minors.

Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick και τη Συμβουλευτική Εταιρεία INNOVADE, με την καθοδήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης πραγματοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικών και παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης σε Ανήλικους Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) ‘ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ’. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Το καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικών ‘Γεια Χαρά’, το οποίο τρέχει για τρίτη συνεχή χρονιά, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο κύκλο μαθημάτων Ελληνικών για παιδιά υπηκόους τρίτων χωρών (ΥΤΧ) που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν βασικές γνώσεις Ελληνικών και μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων πέραν των 100 μαθητών πέρασαν επιτυχώς την εξέταση γλωσσομάθειας Ελληνικών.